Dodaj własną opinię

Dodaj opinię

Karaibski rum

Podstawowe skojarzenie z Karaibami? Słońce, plaża i… rum! I nie dziwota, jako że jednym z bogactw naturalnych Gwadelupy jest trzcina cukrowa. Klimat wyspy sprzyja jej uprawie, dzięki czemu na Gwadelupie rośnie wysokiej jakości trzcina – główny składnik głównego produktu eksportowego – rumu. Wyróżnia się on charakterystycznym smakiem, który zawdzięcza długiej, ponadstuletniej tradycji gorzelnictwa. Przekonaj się o tym – wszak wakacje na Gwadelupie bez szklaneczki rumu nie byłyby pełne! Najstarsza istniejąca destylarnia, położona na terenie posiadłości Sainte Marie du Marquisat, funkcjonuje niezmiennie od 1895 roku. Wytwarza się tu Karukerę – jeden z najlepszych rumów Ameryki Środkowej. Na szczególną uwagę zasługuje również rum Agricole o czystym, wyjątkowo odurzającym smaku, powstały w wyniku destylacji świeżego soku z trzciny cukrowej. Zapraszamy do degustacji!

Planet Escape
Kraje, które mogą cię zainteresować

Kraje, które mogą cię zainteresować

Planet Escape
Oferty, które mogą cię zainteresować

Oferty, które mogą cię zainteresować