Zasmakowało Ci sushi w Polsce i chcesz poznać jego smak u źródeł, w trakcie podróży do Japonii? Powiedzmy to otwarcie: sushi w Polsce a sushi w Japonii to dwie zupełnie różne jakości. Sensem sushi jest świeżość ryby. W Polsce ten efekt jest niemożliwy do uzyskania (chyba, że myślimy o świeżym śledziu, a nie tuńczyku, łososiu czy kałamarnicy). Sushi jest proste, uzyskiwane z dostępnych, złowionych danego dnia składników. Do tego kawałek rzodkwi, ogórka, sprasowane algi i ryż, oczywiście koniecznie kiszony ryż. Wszystko pokrojone od razu na gotowe kęsy. Taki drobiazg podany jest z niezwykłą dbałością o wygląd posiłku. W większości barów w Japonii sushi jest przygotowywane na oczach gości. Pomiędzy porcjami należy żuć marynowany imbir, by oczyścić kubki smakowe. Spróbuj sushi tam, skąd pochodzi i zarazem tam, gdzie jest najlepsze! Warto wybrać się na wakacje do Japonii choćby tylko ze względów kulinarnych!
Kraje, które mogą cię zainteresować
Kraje, które mogą cię zainteresować
Zainspirowany by rozpocząć przygodę życia?
Nie potrafisz się zdecydować? Porozmawiaj z kimś, kto już tam był! Skontaktuj się
Oferty, które mogą cię zainteresować
Od 14500 zł
Od 15 200 zł
Od 11 800 zł
Oferty, które mogą cię zainteresować
Od 41900 zł